Як облаштувати кухню, щоб «не жерти» | Препарат 5ДНЕЙ

 

Як облаштувати кухню, щоб «не жерти»

В наші дні кожен прагне вести здоровий спосіб життя. Ми складаємо програму живлення, заздалегідь плануємо меню, відшукуємо в надрах інтернету всілякі дієти. Але як тільки виявляємося на кухні, ми вмить забуваємо про усе це, і знову стаючи невтомною ненажерою.

Професійні дієтологи довели: у більшості випадків, коли перевірена, неодноразово випробувана дієта не дає бажаного результату, причиною є саме ті найменші радощі, які ми дозволяємо собі, мимохідь заглянувши в холодильник.

Всьому провиною звичка

Чому ж таке трапляється? Виявляється, справа в звичках, які виробляються упродовж усього життя. Одна з них — з’їдати все, що бачиш. Варто тільки чому-небудь смачному потрапити в поле нашого зору, як ми починаємо випробовувати непереборне бажання заволодіти вкусняшкой і «відправити її на переробку своєму шлунку». Причому абсолютно не важливо, голодні ми у цей момент або тільки що встали з-за столу.Як з цим впоратися?

Ми не можемо перемогти звички, але ось змусити їх працювати на себе цілком здатні. Все що знадобиться — правильним чином облаштувати кухню. Якщо говорити просто, то треба прибрати шкідливі продукти якнайдалі, щоб діставати їх доводилося з високо розташованих шафок, розгортати декілька шарів упаковки і так далі. При цьому корисна їжа, навпаки, повинна знаходитися в полі зору.

Все в шафу

Це стосується всього, що зазвичай лежить у нас на столах у відкритому доступі. Це, передусім, цукерки, печиво, всілякі солодощі, здобні булочки і так далі. У цю ж категорію слід віднести і цукор. Приберіть усі солодощі «з очей геть».

Фрукти мають бути на видноті

Місце, що звільнилося в результаті, повинні зайняти фрукти, які містять р вітаміни і інші корисні речовини. Ось їм-то на видноті саме місце! Такий, здавалося б, простий хід дозволяє в корені переламати ситуацію з так званими перекушуваннями, зробити їх кориснішими і правильнішими.

Розумна «підготовка»

Часто чинником, який зупиняє нас від вживання овочів, є те, що спочатку їх треба обробити, як мінімум почистити. Тому навіть коли ми заглядаємо в холодильник і бачимо перед собою огірок, ми віддаємо перевагу якої-небудь солодкості, яку можна відправити до рота без «зайвої канителі». Все зміниться, якщо заздалегідь помити і нарізувати овочі, після чого укласти їх в спеціальні прозорі контейнери, де вони довго не втратять своїх корисних властивостей.

Поділи усі на порції

Часто ми готуємо щось про запас, розраховуючи на декілька їди. У таких випадках рекомендується не зберігати блюдо в одному великому посуді, а відразу ж розділити на разові порції, кожну з яких упакувати в окремий контейнер. Суть в тому, що, з’ївши виділену заздалегідь порцію, людина найчастіше лінуватися йти до холодильника за добавкою. Таким чином простіше контролювати об’єм їжі.

Загальному посуду на столі не місце

По тій же логіці не слід ставити на стіл великий посуд «для усіх». Це провокує учасників спільного обіду покласти собі добавку і «зжерти більше». Якщо ж прибрати подібну спокусу, то цілком вийде наїстися однією порцією.

Облаштування холодильника

Загальний принцип той же, що був озвучений вище для усієї кухні в цілому. Корисні продукти мають бути розкладені в прозорі контейнери і розміщуватися на рівні очей. Все, що дуже смачно і шкідливо, необхідно прибрати в самий низ і упакувати як можна щільніше. Краще всього помістити подібну їжу в морозильник, де вона буде надійно укрита від пожадливих поглядів.

Приготування їжі повинне приносити задоволення

Зрозуміло, що власноручно приготована їжа набагато корисніше і безпечніше з точки зору гігієни, ніж готові блюда, придбані в магазині. Але якщо простір кухні організований неправильно, то приготування їжі перетворюється на справжнє випробування. І навпаки, якщо все продумано до дрібниць, а під рукою завжди є потрібний кухарський інструмент, то попрацювати на такій кухні тягне, навіть коли в цьому немає необхідності.

 

Тарілки менше, склянки вище і вже

Ще одна закономірність, працююча на рівні підсвідомості : у велику тарілку хочеться покласти більше їжі. Тому якщо використати маленькі тарілки, то можна абсолютно безболісно скоротити об’єми що з’їдається і навіть не відчути цього. Той же принцип діє і відносно склянок, які мають бути вже і вище. Тоді ви вживатимете більше рідини, яка така потрібна організму.

Запись опубликована в рубрике Статьи. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Наши операторы свяжуться с вами в ближайшее время

закажите обратный звонок
прямо сейчас!

X

Наши операторы свяжуться с вами в ближайшее время

закажите препарат
PREPARAT
прямо сейчас!

X

Наши операторы свяжуться с вами в ближайшее время

закажите препарат
PREPARAT
прямо сейчас!

X